Kamu Sağlık Kurumları Taşra Yöneticilerinin Karar Verme Stillerinin Belirlenmesi

Hasan Küçükkendirci, Ahmet Şakır, Abdullah Arıkan, Yusuf Ramazan Güler

Öz


Uygulanan sağlık politikalarından sonra sağlık hizmetleri üzerinde en önemli etkiye sahip unsurlardan birini de sağlık hizmetlerinin yönetimi oluşturmaktadır. Yönetimin temel süreçlerinden biri ise karar vermektir. Karar vermek çok karmaşık bir yapıya sahiptir. Üzerinde birçok faktörün etkisi olan bilişsel bir süreçtir. Bu süreçte bireysel farklar önemli bir unsurdur. Yöneticilerin karar verme davranışları (stil) verilen hizmetlerin kalitesini, verimliliğini ve etkinliğini doğrudan etkilemektedir. Bu nedenle yöneticilerin karar verme davranışlarını anlamak önemli bir konu haline gelmektedir.

Bu çalışma kamu sağlık kurumları taşra yöneticilerinin karar verme davranışlarını (stillerini) belirlemek amacıyla yapılmıştır. Çalışma Konya İl sınırlarında görev yapan 157 yönetici üzerinde yapılmıştır. Çalışmada yöneticilerin karar verme stilleri cinsiyet, yaş, yöneticilik deneyimi, çalışılan kurum ve kullanılan yetki düzeyi değişkenlerine göre karşılaştırılmıştır. Araştırmada ulaşılan sonuçlara göre yöneticilerin karar verirken ağırlıklı olarak rasyonel davranış sergiledikleri görülmüştür. Diğer önemli sonuçlar kadın yöneticilerin daha bağımsız, erkek yöneticilerin daha bağımlı ve sezgisel, 0-5 yıl yönetim deneyimine sahip olanlar daha anlık davranmaktadırlar.


Anahtar Kelimeler


Sağlık Hizmetleri, Sağlık Yönetimi, Karar Verme, Karar Verme Stili

Tam Metin:

PDF

Referanslar


KAYNAKLAR

Akat, İlter - Budak, Gönül - Budak, Gülay (2002).“İşletme Yönetimi”, Barış Yayınları, İzmir.

Ayyıldız Ünnü, Nazlı Ayşe (2012), Örgütsel Bağlamda Karar Verme Eylemi Ve Dinamikleri: Türkiye İçin Bir Model Önerisi, Doktora Tezi, Ege Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, İzmir.

Bakan, İsmail ve Büyükbeşe, Tuba (2005), “Katılımcı Karar Verme: Çalışanlar Hangi Düzeyde Kararlara Katılmak İsterler?” Afyon Kocatepe Üniversitesi İ.İ.B.F. Dergisi, Cilt 7, No. 2, sayfa 23-47.

Culbertson, Jack A. - Jacobson Paul B. -RellerTheodore L. (1971), “Karar Verme”, (çev. Mustafa Tosun), Amme İdaresi Dergisi Cilt 4 No. 4, sayfa 142-168.

Elma, Cevat ve Demir, Kamile (2007), Yönetimde Çağdaş Yaklaşımlar, Anı Yayıncılık, Ankara.

Eranova, Mariya ve Prashantham, Shameen (2016), “Decision making and paradox: Why study China?”, European Management Journal, Vol. 34, pp.193-201.

Eren, Erol (2011), Yönetim ve Organizasyon Çağdaş ve Küresel Yaklaşımlar, Beta Yayınevi, İstanbul.

Koçel, Tamer (1993). İşletme Yöneticiliği. Beta Yayınevi, İstanbul.

Loo, Robert (2000), “A psychometric evaluation of the General Decision-Making Style Inventory”, Personality and Individual Diferences, Vol. 29, pp.895-905

Mintzberg, H., ve Westley, F. (2001), “Decision making: it's not what you think”, Sloan Management Review, Vol. 42, No. 3, pp. 89-93.

Morgül, Tarık (2014), https://www.academia.edu/6090049/Karar_Verme_ Türleri, Erişim tarihi: 12.08.2015

Nutt, Paul C. (1990), “Strategic Decisions Made By Top-Executives And Middle Manager With Data And Process Dominant Styles”, Journal of Management Studies, Vol. 27, No. 2, pp. 173 – 194.

Scott, Susanne G. ve Bruce Reginald A. (1995). “DecisionMaking Style: The Development and Assessment of a New Measure”, Educational and Psychological Measurement,Vol. 55, No. 5, pp. 818‐831.

Taşdelen, Arzu (2002),Öğretmen Adaylarının Farklı Psiko-sosyal Değişkenlere Göre Karar Verme Stilleri, Doktora Tezi, Dokuz Eylül Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü, İzmir.

Vroom, Victor (1973), “A New Look At Managerial Decision Making”, Organizational Dynamics, Vol. 1, No. 4, pp. 66-80.

Yoder, Patricia S. (1999). Leading and Managing in Nursing. Mosby Inc, Texas.


Refback'ler

  • Şu halde refbacks yoktur.