Gastronomi Turizmi ve Konya İline Ait Gastronomik Değerler

Abdullah Karaman, Sevgi Bağcıoğlu

Öz


ÖZ

Yeme-içme insanlık tarihinin varoluşundan beri temel fizyolojik gerekliliktir. Bunun yanı sıra insanlık tarihinin kültürel etkilerini de göstermektedir. Düğün yemekleri, ölüm yemekleri ve daha birçok  yemek yeme çeşidini örnek olarak verebiliriz.Günümüzde turizm dediğimizde aklımıza üç önemli şey gelmektedir:Deniz,güneş kum. Fakat turizm faaliyetlerini arttırmak için alternatif turizm faaliyetlerine önem vermeliyiz. İnsanlar ziyaret ettikleri bölgenin yöresel yemeklerini ve içeceklerini tatmak,o yörenin ünlü,markalaşmış bir ürününü evine götürmek istemektedir .Bu da gastronomi turizminin önem kazanmasını sağlamıştır.Türkiye birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır Ve bu birçok kültürel etki Türk mutfağının çeşitlenmesini sağlamıştır. Türk mutfağının da çeşitli olması gastronomi turizminin  çekiciliğini de yükseltmektedir. Türk mutfağı Dünya mutfakları arasında en zengin mutfaklar arasında yer almaktadır. Türkiye’nin gastronomi turizmi doğru pazarlanma, etkili tanıtım ve imajla  Dünya sıralamasında ön sıralarda yer alması sağlanabilir.


Anahtar Kelimeler


Turizm, Gastronomi Turizmi, Konya

Refback'ler

  • Şu halde refbacks yoktur.